Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisinin, amacı, çürükler dolayısıyla kaybedilebilecek kötü durumdaki dişlerin, mikroplu tüm kısımlarının temizlenerek, uzun süre daha ağızda kalmasını sağlamak, diş kayıpları dolayısıla oluşabilecek hem maddi hemde manevi açıdan sizleri zorlayacak daha ileri tedavilerin önüne geçmektedir

Eğer dişin kök kanallarındaki canlı doku veya pulpa (pulpa = damar ve sinir paketi), halk arasındaki tabiriyle sinirler, iltihaplanmışsa veya canlılığını sürdüremiyecekse kanal tedavisi gerekir.

Yıllar önce hasar görmüş olan dişler kurtarılamadıklarından hemen çekilirdi. Ancak kanal tedavisi sayesinde bu dişler biyolojik olarak öldüklerinde bile içi temizlenip diğer dişleri rahatsız etmeyecek hale getirip tekrar dolgu yapılarak kullanılırlığı tekrar kazandırılıp ağzınızda bir diş eksikliğini engellemiş olursunuz.

Kanal Tedavisi İzmir

Kanal Tedavisinin Aşamaları

Öncelikle ağrısız ve acısız bir tedavi olması için dişe anestezi yapılır.
Daha sonra çürük temizlenip, dişin özüne ulaşılınca hastalıklı ve yumuşak doku çıkarılır. Sinir ve doku artıkları temizlenir.Ancak diş içerisindeki pulpa,kendisini tedavi edemeyecek kadar hasar görürse eğer o dişin sinirleri ölmüs olur hissizlik gösterir.Bu gibi durumlarda anestezisiz müdahale edilebilir.

Kök ucuna kadar diş kanalı genişletilir şekil verilir,ve uygun solisyonlarla kanal irigasyonu yapılır. Gerekirse bazı ilaçlar uygulanarak iyileşme hızlandırılabilir.

Seanslar arasında diş iyileşene kadar geçici dolgu maddeleriyle dişin üzeri kapatılır. İltihabın üremesinin durduğu anlaşıldıktan ve kök ucundan iltihap gelmesi sona erdikten sonra kanal içerisi özel bir dolgu maddesiyle, kök ucuna kadar doldurulur ve RVG (röntgen) ile bu teyit edilir.

Bazı vak’alarda bu seanslara hiç gerek olmayıp tek bir seansta da kanal tedavisini sağlıklı bir şekilde kanal tedavisini bitirmek mümkündür.